FILMKÉSZÍTŐ WORKSHOP, 2019

A ceredi filmkészítő worskhop majd másfél évtizedes hagyományait folytatva de új utakat keresve átmenetileg “hűtlenek” lettünk Ceredhez. A 15. évben a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnázium “bázisán” töltöttünk el 12 hallatlanul inspiratív-felejthetetlen napot.

Azzal kísérleteztünk, hogy a filmkészítést tágabb kontextusba helyezve a tánc, a land-art és a színház beszédmódját is bekapcsoljuk a programba, mert az iskolai művészetoktatás alig használja a lehetséges szinergiákat. Tanárok Kecskemétről, Pápáról, Szegedről, Orosházáról, középiskolás diákok Szentesről, Szegedről, Veszprémből, Pápáról, Orosházáról és a Képzőművészeti Egyetemről dolgoztak együtt. Három film, egy színházi és táncos projekt és egy land-art object werkfilmes dokumentációja a termés, és készül a program módszertani tanulságait összefoglaló anyag is.

Zoli:

“A nyaram legjobb másfél hete volt, köszönöm mindenkinek! Elképesztő csapatmunka, kitartás, kreativitás, alkotási vágy, összhang, közvetlenség, hangulat jellemezte a workshopot… Úgy gondolom, a kapott visszajelzések is alátámasztják, hogy eredményes munkát végeztünk amellett, hogy egy fantasztikus, és remélem, maradandó közösség alakult ki. “

Ivett: 

“Az elején azt hittem, hogy nehezen fog menni a beilleszkedés, de a legnagyobb meglepetésemre ez elég könnyen ment. Nagyon megszerettem mindenkit és gyomorgörccsel ültem be az autóba, mert egyszerűen nem akartam, hogy ennek vége legyen. Olyan, mint ha ti lennétek a második családom. Nagyszerű csapat voltunk és köszönöm, hogy szebbé varázsoltátok a nyaram!  Nagyon fogtok hiányozni.”

Képek

Close Menu